Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0238223595
  • info@deltaplanning.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0238223595

Sparen en vermogen vormen

Wie streeft naar een gezonde vermogensgroei, ziet zich geconfronteerd met tal van verschillende mogelijkheden:

  • Zelf aandelen kopen
  • Beleggen via beleggingsfondsen
  • Beleggingsverzekeringen
  • De traditionele spaarrekening
  • Het deposito

Het casino is bijvoorbeeld een plaats waar u wel aan vermogensgroei kunt werken, maar waarbij u gelijktijdig toch echt forse risico's neemt. Want 'zetten op rood' betekent inderdaad een 49% kans op verdubbeling van de inzet. Maar omgekeerd betekent dit tevens een 51% kans op verlies.

Zoveel risico lopen heeft dan ook niets meer te maken met het opbouwen van vermogen.
Toch is het opmerkelijk hoeveel risico soms genomen wordt om maar hogere rendementen te kunnen verkrijgen.

Hoe 'zeker' zijn beleggingen als het om uw financiële toekomst gaat?

AFM

Juist om consumenten te beschermen tegen al te veel risico's houdt de AFM bij veel instituten en beleggingsconstructies nauwkeurig de vinger aan de pols. En bij niet al te grote investeringen heeft de AFM het verplicht gesteld met een grafiek aan te geven hoeveel risico het voorstel met zich meebrengt. Goed om te weten.

 

De spaarrekening

Niettemin is het doel van sparen over het algemeen het vormen van vermogen. En wanneer u geen vast omlijnd spaardoel hebt, maar wel snel over uw spaargeld wilt kunnen beschikken, is de traditionele spaarrekening een uitstekende oplossing.
De inleg is volledig vrij en opname is doorgaans boetevrij.

Iets meer rente?

Bent u bereid bij opname een opnamevergoeding aan de bank te betalen? Dan kunnen veel banken u een iets hogere rente bieden. 

Deposito

Hebt u een bepaald spaardoel voor ogen (een andere auto over 3 jaren), dan kan het acceptabel zijn te kiezen voor een rente die 3 jaar vast staat. Want in dat geval moet uw spaargeld in ieder geval weer beschikbaar komen op het moment, dat u uw spaardoel (de andere auto) bereikt heeft.

 

Lange termijn

De laatste jaren wint beleggen steeds meer aan populariteit. Wat op zich niet verzonderlijk is. Want op lange termijn zijn met het  'beleggen' rendementen haalbaar van 6 tot 8%. Aan de andere kant weten we dat de waarde van beleggingen sterk kan fluctueren. En juist dat maakt beleggen echt iets voor de lange termijn. Daarom spreken we bij het beleggen doorgaans ook over een beleggershorizon van minimaal 10 jaren.  

Wie kiest voor beleggen zal bereid moeten zijn gedurende langere tijd afscheid te nemen van zijn vermogen. Maar dan kunnen ook fraaie rendementen haalbaar zijn.

Welke keuze?

Het zoeken naar een gezonde vermogensgroei is een kwestie van afwegen van risico’s. Risico’s, fiscus, eigenschappen en doelstellingen. We zullen er graag met u over van gedachten wisselen. Om uw vermogen gericht te laten groeien. Daarbij kan het goed zijn om te weten, dat wij als financieel adviseurs ingangen hebben bij meerdere banken en verzekeraars. En juist dat maakt het kiezen voor de juiste spaarmethode een stuk gemakkelijker.

Meer weten over een gezonde vermogensgroei?

Geef dan hieronder even uw gegevens op, dan maken we daar graag tijd voor vrij.

Uw gegevens
Uw vraag/opmerking*